Dag 5: Meise kampioen 💚

Hoewel de vermoeidheid begon toe te slaan, waren de allerkleinsten al behoorlijk vroeg wakker deze morgen.  De spanning om mama en papa terug te zien zal daar wel voor iets tussen zitten 🙂 De andere tenten kwamen wat trager in beweging. Vannacht had het wel geregend, maar daar hadden we in onze stevige tenten weinig van gemerkt.

Na een rustig ontbijt maakten we alvast onze koffers, dan was dat al achter de rug. Daarna zouden we pleinspelen gaan doen, maar toen gingen de hemelsluizen open. Ach wat, onze stoere spelers lieten het niet aan hun hart komen. Een voetbaltraining in de zomerregen is ook wel eens leuk.  De training werd afgewisseld met kringspelletjes in de eettent, zodat we af en toe toch wat konden rusten.

Tegen de middag kwam de zon er terug door. De U6jes deden voor het eten een droge outfit aan; de andere jongens en meisjes zouden dat na de spaghetti doen, maar tegen die tijd waren ze al helemaal terug droog.

Als laatste activiteit van het zomerkamp stond er een tornooi op het programma. Iedereen gaf nog eens het beste van zichzelf, als ware ambassadeurs van de voetbalspirit op KFC Meise en in navolging van ons kamplied: Meise kampioen!

Als vieruurtje kregen we heerlijke pannenkoeken met suiker. Toen kwamen de eerste ouders binnen druppelen, maar die bleven op een afstandje kijken, als wilden ze het zegel van het zomerkamp niet verbreken 🙂 Uiteraard waren ze welkom op onze kampplaats, ze kregen er veel blije gezichtjes te zien. Met een hapje en een drankje konden ze genieten van een heus optreden van hun kapoenen. Die demonstreerden vol enthousiasme de kampdans en brachten dan uit volle borst het kamplied te berde. “Meise kampioen, daar is niets aan te doen”; dat is nog maar eens gebleken op dit fantastische zomerkamp!

Lyrics kamplied:

Zomerkamplied 2019

I’ll be there for you – theme song Friends

Hey voetbalouders, kom eens allemaal naar hier
Wij willen zingen en daarop zijn we zo fier
Schot in de roos, een hit vanaf dag één
Op kamp, op training, op match, noem maar op
Een … club voor elkeen

Meise kampioen
Daar valt niets aan te doen
Meise kampioen
Geef ons maar een gouden schoen
Groen wit kampioen
Oh wat een zin in een nieuw seizoen

Een groep van jong en oud, van nieuw en al geweest
Het maakt niet uit want voetbal is altijd een feest
We zijn er voor elkaar door dik en dun
Van bij de ochtendstond tot avondrood,
in de …Nacht t allermeest

Refrein

Een dagje Bellewaerde
Verfrissing in het water
Met onze fiets op stap gaan
Bowling ieder op een baan
Verhaaltjes rond het kampvuur
Ravotten op ieder uur
Sporten zoals een echte
We ruilen t bed in voor de tent
*bed in voor de tent

Schot in de roos, een hit vanaf dag één
Op kamp, op training, op match, noem maar op
Een,  … club voor elkeen

Refrein

Zomerkampdans 2019
Zomerkamplied 2019

Dag 4: Sport, spel en megafuif

Na de drukke dag van gisteren had niemand haast om op te staan. Het ontbijt was dan ook wat later dan normaal, tijd om rustig wakker te worden.

Er stond zwemmen op het programma, maar daarvoor moesten we eerst in de Wauwer geraken. Deze keer niet te voet zoals andere jaren, maar groot en klein per fiets. In het zwembad heeft iedereen zich uitgeleefd in het grote of kleine bad, op de loopmat, van de duikplank en zo meer.

Uiteraard had iedereen nadien grote honger. Gelukkig stond er bij thuiskomst een hamburger met slaatje op ons te wachten. Daarna kregen we even wat rust of vrij spel.

Tot we opnieuw de fiets op gingen, deze keer richting de Sportpoint in Wolvertem voor een partijtje bowling en dolle pret in de binnenspeeltuin. Eens terug in het kamp kregen we een vieruurtje, waarna we op ruiltocht gingen met een appel en een ei. Daarmee probeerden we zoveel mogelijk lekkers te verzamelen voor het feestje van vanavond.

Na een boterham smos werkten we snel nog onze knutselwerkjes af; de wielen moesten immers nog aan onze autootjes bevestigd worden. Daarmee werden het echte racewagens, de ene al sneller dan de andere. Ook Julien die op bezoek was, heeft in geen tijd een supercar in mekaar gebokst.

Het kamplied werd deze keer in stijl geoefend, rondom een fijn kampvuur. Iedereen kan het ondertussen uit volle borst meezingen.

Toen kwam de fuif als echte afsluiter van het kamp. We konden liedjes aanvragen bij DJ Thomas, waarna de dansvloer volliep en iedereen het beste gaf van zichzelf. De hapjes en drankjes die we verzameld hadden, werden met plezier genuttigd. De ambiance was hoorbaar tot ver buiten de grenzen van KFC Meise.

Toen het tijd was voor de kleinsten om te gaan slapen, hebben enkele grote vrienden hen onder hun vleugels genomen voor het tanden poetsen en het verhaaltje voor het slapengaan. De anderen konden ondertussen nog wat nagenieten van het kampvuur. Uiteindelijk vond iedereen het welletjes geweest en kropen we onze tent in voor de laatste nacht op ons zomerkamp. Wat is het snel gegaan…

Beste ouders,

Om 17u worden jullie op ons kampterrein verwacht om zoon of dochter op te halen. Jullie kunnen genieten van een hapje en een drankje, en uiteraard krijgen jullie ons geweldige kamplied te horen.

Op zaterdag starten we met de afbraak van de tenten om 11u. Wat vroeger dan eerder aangekondigd. De handige Harry’s mogen zich melden 🙂

Heel graag tot dan,

Het Zomerkampteam

Dag 4

Dag 3: Een dagje Bellewaerde 🦁

Deze morgen bleef het redelijk lang stil in de tenten, blijkbaar beginnen de gevulde kampdagen hun tol te eisen 😉 Deze keer werd het ontbijt aangevuld met cornflakes, voor velen duidelijk een favorietje. Nadien moesten we ons toch wat haasten om op tijd te zijn voor de bus, die zou ons immers om 9u komen ophalen voor onze daguitstap. Iedereen nam snel een rugzak met een trui, een pet en een lunchpakket. De bus stond ons op de parking al op te wachten.

Bij aankomst werden we in groepen verdeeld per leeftijd. Enkele oudere KFC Meise spelers waren meegekomen om een groepje te begeleiden. Gelukkig hadden we allemaal de KFC Meise outfit aan, handig voor de begeleiders om iedereen in het oog te houden. En toen kon de pret beginnen.

De groepen verspreidden zich naar de verschillende attracties. De hoogtepunten voor de jongste groepjes waren de theekopjes en de boomstammetjes, de grote jongens en meisjes hadden het eerder voor de Huracán en de Boomerang. Het was heerlijk weer, en toch niet te druk in het park. Meermaals mochten we zelfs blijven zitten om nog een extra rondje te rijden. Quote van de dag: ‘Kom, we gaan nog een keer!’

Om 17u was het stilaan tijd om huiswaarts te keren. Deze keer was het heel stilletjes in de bus, vele oogjes vielen dicht, en niet alleen bij de kleintjes!

Thuisgekomen stonden het avondeten klaar, balletjes in tomatensaus met puree. Alles werd tot de laatste kruimel verslonden, zo lekker was het.

’s Avonds waren er gelukkig rustige activiteiten ingepland. Eerst nam iedereen de tijd om de tent eens deftig op te ruimen. De jury die de tenteninspectie deed was zeer tevreden met het resultaat. Tijdens de knutselavond maakten we zelfrijdende autootjes, aangedreven door een ballon. Er zitten heel mooie kunstwerkjes tussen!

De meesten waren heel blij om hun tent en slaapzak in te duiken. De oudste jongens hebben nog even gezelschapsspelletjes gespeeld, maar hebben het ook niet heel laat gemaakt. Na een super leuke dag was het snel oogjes toe en snaveltjes dicht 🙂

Tot morgen,

Het Zomerkampteam

Dag 2: Een dag vol fiets-, voetbal- en waterpret

Voor dag en dauw waren sommige deelnemers al wakker, veel vroeger dan het afgesproken ontbijtuur. Een lekkere pistolet of boterham met beleg, met of zonder gekookt eitje, en we waren helemaal klaar voor een nieuwe dag vol spelplezier.

We begonnen met een fietstocht voor groot en klein. De jongste leden werkten op de Nekker een heus behendigheidsparcours af, waarna ze onder leiding van trainers Han, Davy en Ewout zelfs een stukje de weg op gingen! De rest van de groep maakte een fietstocht van 20km, langs de Liermolen en de Tommenmolen, met een welverdiende pauze in het Lintbos.

Iets later dan voorzien waren we terug in ons kamp, gelukkig was de macaroni nog lekker warm. Even uitblazen want ook na de middag zouden we onze energie nog nodig hebben!

Met plezier trokken we onze voetbalschoenen aan en gaven we het beste van onszelf tijdens een heuse voetbaltraining en onderlinge wedstrijd, met aansluitend een hockeytornooi.

Ondertussen was de zon er weer helemaal doorgekomen, dus na het vieruurtje waren de waterspelletjes meer dan welkom: sponstrefbal, zomerse Bertha, flessenvoetbal en een watertechniekparcours. 

Iedereen was al snel terug droog, en de vers gemaakte tomatensoep werd ferm gesmaakt. Onze grootste mannen van de U15 hadden vanavond hun eerste training, de anderen namen ondertussen de tijd om eens goed te douchen. Een stukje cake als dessert, en natuurlijk maakten we tijd om ons kamplied nog wat in te oefenen; het refrein wordt ondertussen al door iedereen meegezongen.

Na zo’n drukke dag waren de U6jes wel erg moe, dus ging het richting tent waar het verhaaltje voor het slapengaan een fijne afsluiter was. Het duurde niet lang of iedereen lag in dromenland.

De rest kon nog genieten van een film. Mr Bean bracht met zijn doldwaze stoten iedereen aan het lachen. Maar daarna was ook bij de oudere leden het vat af; niemand ging met tegenzin naar bed. Dat belooft voor de volgende dagen 😊

Het Zomerkampteam

Dag 1: Een hit vanaf dag één 🎵🎶

Onze eerste dag van het zomerkamp zit erop. Een leuke dag om mee te beginnen, dat belooft!

Na aankomst hebben we onze tenten in gebruik genomen. Iedereen kreeg een plaatsje in de ruimte, bedjes werden geïnstalleerd, indien nodig met wat hulp. Daarna hebben we al een eerste keer onze kampdans te berde gebracht, onder deskundige leiding van onze choreografe Sonja.

Op ons zomerkamp is er uiteraard plaats voor voetbal. De voormiddag werd verder uitgewerkt met voetbalspelletjes zoals voetbaldarts, voetbalbowling, een heus afwerkparcours en een technische uitdaging op maat van elke speler. Het werd al behoorlijk warm, gelukkig werden de drinkbussen regelmatig bijgevuld.

Na de actieve voormiddag hadden we ferme honger gekregen. Er stond lekkere vol-au-vent met puree voor ons klaar. Uiteraard hebben we daarnaast zelf ons bord en bestek afgewassen, opgeruimd staat netjes.

Na de middag ging het richting sporthal, de jongste leden werden lekker met de wagen aan de deur afgezet; de oudere jongens en meisjes kregen alvast een opwarming, zij reden immers met de fiets naar Wolvertem. Daar aangekomen kregen ze verschillende disciplines voorgeschoteld: initiatie judo van judoclub Mansio, een matchke trefbal en een blotevoetentechniektraining. Daarmee waren we zoet voor de hele namiddag, met een sappige appel als tussendoortje.

Moe maar voldaan reden we terug richting De Nekker. De kleinsten kregen daar alsnog de kans om hun fietskunsten te tonen op de atletiekpiste. Nadien werden alle fietsen gestald in de container, droog en veilig opgeborgen.

Als avondeten stonden er hotdogs op het menu. Het werd gesmaakt, sommigen vroegen er een tweede of zelfs een derde. Een actieve dag scherpt de honger aan…

Als avondactiviteit kregen we een heuse voetbalquiz voorgeschoteld. Wie waren onze tegenstanders op het Europees kampioenschap U21? Afgelopen seizoen werd de top 6 van Play-off 1 bezet door G5 en Antwerp, maar er vonden afgelopen zomer ook enkele transfers plaats onder de trainers; kan jij alle nieuwe T1s op papier opsommen van de top 6 ploegen van eind vorig seizoen? Hoeveel doelpunten vielen er al tijdens de eerste speeldagen van het nieuwe seizoen in de Belgische 1ste klasse? Kennen de mama’s en papa’s het antwoord? Heel wat kinderen wisten het antwoord alvast wel! De ploegnamen die ze eerst hadden moeten bepalen waren stuk voor stuk origineel.

Daarna was het hoog tijd voor de kleinsten om tandjes te poetsen en pyjama aan te trekken, want als afsluiter van de dag moesten we uiteraard nog ons kamplied inoefenen. Schot in de roos, een hit vanaf dag 1! Dan ging het richting tent, onze warme slaapzak, en voor de allerkleinsten nog een verhaaltje voor het slapengaan.

De oudste leden kregen nog een avondspel waarbij ze in hun energiereserves moesten tasten. Er werden heel wat leventjes verzameld, om uiteindelijk de vlag van het andere kamp te kunnen bemachtigen. Toen hadden de meesten zelfs nog de benen om een rondje rond het veld te lopen, maar daarna was de pijp min of meer uit. Iedereen kroop voldaan in de tent voor een welverdiende nachtrust om morgen opnieuw fris te zijn voor nieuwe leuke activiteiten.

Wil je beeldmateriaal van je zoon of dochter in actie, neem dan zeker een kijkje op ons videoverslag hieronder!

Het Zomerkampteam

Dag 0: Reddy Freddy

Met dank aan de stoere helpers 💪

Beste ouders,

Voor jullie kinderen begint het kamp morgen pas, wij hebben meer geluk! We kunnen haast niet slapen van opwinding 🙂

Dagelijks kan je hier een (summiere) samenvatting van onze avonturen lezen en bekijken. Dan ben je er toch ook een beetje bij…
Je kan ook telkens reageren op elk blogbericht. Wil je je zoon of dochter iets vertellen, laat dan zeker een woordje achter. Wij geven het dan door tijdens de ochtendshift.

Heb je liever niet dat je zoon of dochter op de blog verschijnt (filmpje/foto’s), laat ons dan zeker iets weten.

Morgen verwachten we jullie allemaal tussen 8u en 9u met pak en zak. 🙂

Het Zomerkampteam