Dag 1: Een hit vanaf dag één 🎵🎶

Onze eerste dag van het zomerkamp zit erop. Een leuke dag om mee te beginnen, dat belooft!

Na aankomst hebben we onze tenten in gebruik genomen. Iedereen kreeg een plaatsje in de ruimte, bedjes werden geïnstalleerd, indien nodig met wat hulp. Daarna hebben we al een eerste keer onze kampdans te berde gebracht, onder deskundige leiding van onze choreografe Sonja.

Op ons zomerkamp is er uiteraard plaats voor voetbal. De voormiddag werd verder uitgewerkt met voetbalspelletjes zoals voetbaldarts, voetbalbowling, een heus afwerkparcours en een technische uitdaging op maat van elke speler. Het werd al behoorlijk warm, gelukkig werden de drinkbussen regelmatig bijgevuld.

Na de actieve voormiddag hadden we ferme honger gekregen. Er stond lekkere vol-au-vent met puree voor ons klaar. Uiteraard hebben we daarnaast zelf ons bord en bestek afgewassen, opgeruimd staat netjes.

Na de middag ging het richting sporthal, de jongste leden werden lekker met de wagen aan de deur afgezet; de oudere jongens en meisjes kregen alvast een opwarming, zij reden immers met de fiets naar Wolvertem. Daar aangekomen kregen ze verschillende disciplines voorgeschoteld: initiatie judo van judoclub Mansio, een matchke trefbal en een blotevoetentechniektraining. Daarmee waren we zoet voor de hele namiddag, met een sappige appel als tussendoortje.

Moe maar voldaan reden we terug richting De Nekker. De kleinsten kregen daar alsnog de kans om hun fietskunsten te tonen op de atletiekpiste. Nadien werden alle fietsen gestald in de container, droog en veilig opgeborgen.

Als avondeten stonden er hotdogs op het menu. Het werd gesmaakt, sommigen vroegen er een tweede of zelfs een derde. Een actieve dag scherpt de honger aan…

Als avondactiviteit kregen we een heuse voetbalquiz voorgeschoteld. Wie waren onze tegenstanders op het Europees kampioenschap U21? Afgelopen seizoen werd de top 6 van Play-off 1 bezet door G5 en Antwerp, maar er vonden afgelopen zomer ook enkele transfers plaats onder de trainers; kan jij alle nieuwe T1s op papier opsommen van de top 6 ploegen van eind vorig seizoen? Hoeveel doelpunten vielen er al tijdens de eerste speeldagen van het nieuwe seizoen in de Belgische 1ste klasse? Kennen de mama’s en papa’s het antwoord? Heel wat kinderen wisten het antwoord alvast wel! De ploegnamen die ze eerst hadden moeten bepalen waren stuk voor stuk origineel.

Daarna was het hoog tijd voor de kleinsten om tandjes te poetsen en pyjama aan te trekken, want als afsluiter van de dag moesten we uiteraard nog ons kamplied inoefenen. Schot in de roos, een hit vanaf dag 1! Dan ging het richting tent, onze warme slaapzak, en voor de allerkleinsten nog een verhaaltje voor het slapengaan.

De oudste leden kregen nog een avondspel waarbij ze in hun energiereserves moesten tasten. Er werden heel wat leventjes verzameld, om uiteindelijk de vlag van het andere kamp te kunnen bemachtigen. Toen hadden de meesten zelfs nog de benen om een rondje rond het veld te lopen, maar daarna was de pijp min of meer uit. Iedereen kroop voldaan in de tent voor een welverdiende nachtrust om morgen opnieuw fris te zijn voor nieuwe leuke activiteiten.

Wil je beeldmateriaal van je zoon of dochter in actie, neem dan zeker een kijkje op ons videoverslag hieronder!

Het Zomerkampteam

3 gedachtes over “Dag 1: Een hit vanaf dag één 🎵🎶

 1. Steven Vander Elst 6 augustus 2019 / 07:00

  Geweldig! Dat wordt weer een onvergetelijk kamp, top!

  Like

 2. Annemie (mama Stan) 6 augustus 2019 / 20:38

  Wauw! Knappe montage!🤪
  Leuke activiteiten, lachende gezichtjes, lekker eten en vooral een zeer enthousiast begeleidingsteam precies!🤩
  Bedankt voor de goede zorgen en de mooie montage!
  Groetjes aan alle voetballers ginder!!!

  Like

 3. Pascal en Cécile 7 augustus 2019 / 09:19

  Mooi, Mooi, Mooi !! Enjoy Jongens en Meisjes. Dikke kussen van ons 2 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s